PlusPlusPlus House, +++ House

PlusPlusPlus House je kuća u nizu, niz kuća koje čine arhitektonski red. Red je to uvjetovan specifičnim lifestyleom, niz određen geometrijom i orijentacijom, kuća oblikovana sukladno promjenjivom programu. +++ House svoju prednost vidi u miru obiteljske kuće, a dodanu kvalitetu hrani na zajedništvu stambenog susjedstva. Plusplusplus kuća svjesno balansira između hermetične privatnosti i otvorene umreženosti.

+++ House je organizirana da može udomiti različite načine življenja, programirati se i prilagođavati različitim uvjetima i željama sustanara ili nepoznatih korisnika. PlusPlusPlus House je obiteljska kuća, +++ House može biti kuća za najam, turistički apartman i poslovni prostor. PlusPlusPlus House je airbnb nekretnina.

+++ House je kuća koja nastaje na bazi generičkog modela koji prihvaća mogućnost specifičnog kodiranja. Odnos generičnog i specifičnog ovoj kući daje mogućnost različitog tumačenja, višeslojnog doživljaja te bogatog načina korištenja. PlusPlusPlus House vidi generičnost kao slobodu, specifičnost kao izazov, a arhitektonski projekt kao platformu za kontinuiranu promjenu.

+++ House i njezina generičnost shvaćene su kao nova kvaliteta i nova normalnost. Generičnost otvorena na promjene, ali odgovorna naspram nestabilnosti i neizvjesnosti trenutka. Generičnost kao neograničena sloboda, mogućnost prilagodbe, mijenjanje prostorno-programskih avatara. Generični kod za brisanje prošlosti, kod za predviđanje bliske budućnosti.

PlusPLusPlus House je kuća nastala iz dijagrama, stvorena na modelu potencijalno beskonačne strukture. +++ house je kuća koja se može nizati u nedogled, penjati se beskrajno, penetrirati duboko, slagati se kontinuirano. PlusPlusPlus kuća nema kraja ni početka, njezin isječak čini kuću, komad predstavlja niz, totalitet non-stop kuću, neprekinuti okvir različitosti.

gif-5-

+++ Hose je kuća koja nosi samu sebe, dozvoljava oslanjanje na svoje prethodnike, a sljedbenicima omogućuje stabilan, organski i učinkovit rast. PlusPlusPlus House je prilagodljiva i transformabilna kuća. +++ House je kuća struktura, sklop i zbir običnih elemenata koji adsorbiraju kontradiktorne želje i neočekivane zahtjeve globalnog društva. PlusPlusPlus House je održiva, sigurna, pametna i komforna kuća. +++ house je skromna, nenametljiva i poticajno obična kuća.

PlusPlusPlus House je kuća koja spaja i razdvaja, ona poziva i odbija. +++ house je kuća s dva lica. PlusPlusPlus Hose je niz kuća s različitim izgledima, brojnim vizurama, neočekivanim mjestima. +++ House je kuća koja sadrži prizemlje kao ograđenu, ali otvorenu bazu, kat kao uzvišeni piano nobile te potkrovlje kao osmatračnicu teritorija. Prizemlje kuće je potpuno introvertirano, ali snažno heterogeno. Piano nobile jasno komunicira, moderira različite programe s okolicom, pali i gasi prostor reprezentacije i ugošćavanja.

PlusPlusPlus House ima tri dvorišta, parking za vozila, natkriveni trijem, mirnu terasu, travnjak, bazen, Eames fotelje, Jacobsen stolice, Ikea ormare, Starck cjedilo za limun, sve poznate elemente globalnog komfora, prepoznatljive simbole stambene opremljenosti. Sve ovi elementi različito se programiraju te poprimaju više značenja. Od intime do potpune otvorenosti i spremnosti na shear-ekonomiju, shear-politiku, shear-vidljivost, shear-komunikaciju.

+++ House je kuća jednostavne konstrukcije, izvedena u armiranom betonu s racionalnim i običnim materijalima. PlusPlusPlus House ima pune zidove, ostakljene otvore i nema prozora. +++ House je kuća bijele boje. PlusPlusPlus House jednog se dana može prefarbati u bilo koju boju, kako u dijelovima tako i u cjelini. +++ House nije skupa kuća, ali se bogato doživljava, ona nije koketna, ali zna zavoditi. PlusPlusPlus House je kuća koja se ne pravi važnom, ali je svjesna svojih kvaliteta.

+++ House je kuća okvir, ali i kuća simbol. Plus može biti shvaćen kao križ. PlusPlusPlus House je skup kutija koje mogu biti niz višenamjenskih prostorija. Prostorije mogu postati sobe, tradicionalne tematske jedinke. Kutije ove višeslojne kuće mogu biti izotropni loft, generični, kontinuirani interijer koju svoju specifičnost uvodi kroz različite događaje, da bi u jednom trenu postali specifično stanje. Prostor, mjesto i stanje kontinuirane i iskrene promjene.

gif-zadnji

+++ House je kuća prilagodljiva airB&B ekonomiji, kuća temeljena na booking.com izvještajima, kuća vizualizirana na Instagram objavama, kuća poznata po Facebook komentiranju, kuća nezaobilazna u selfanju i hashtaganju, kuća otvorena za nepoznate i znane korisnike. Plusplusplus kuća može, ali ne mora biti dom. Plusplusplus kuća je prostor za živu i umjetnu inteligenciju koja unutar nje trajno obitava i ravnomjerno se raspoređuje.

fotografije: © Bosnić + Dorotić

Neovlašteno preuzimanje priloženih fotografija i materijala kažnjivo je zakonom i NIJE dozvoljeno bez pristanka autora projekta i autora fotografija