Hartera Hotel

U sklopu Hartera Festivala 2009. godine pojavila se potreba za privremenim udomljavanjem brojnih gostiju festivala. Također, htjelo se posjetiteljima izvan Rijeke ponuditi kontinuirani boravak unutar kompleksa stare tvornice koji se proteže kroz kanjon rijeke Riječine, te im pružiti nezaboravno iskustvo življenja dana i noći Hartere. Prvobitna nam je namjera bila pronaći prostor za otvoreni kamp sa stotinjak šatora. Shvatili smo da je potpuno pogrešno tražiti livadu ili šumarak u okolici napuštene tvornice, te smo pravi kvalitetni prostor pronašli u dvije etaže postojeće tvorničke hale. Interieur tako organiziranog in- door kampa, ili radno nazvanog hotela izveden je u potpunosti reciklažom zatečenog materijala, glomaznim čeličnim, drevenim i kartonskim otpadom, te postavom stotinjak šatora poklonjenih od strane sponzora i dobavljača piva. Uz stotine sati nesebičnog rada volontera i prijatelja festivala stvoren je veličanstveni Hartera Hotel. Ovaj kompleks koji sadrži razne sadržaje vezane uz festival rasprostrio se na gotovo 1000 kvadratnih metara koji se do tada nisu imali prilike vidjeti od strane posjetioca festivala.

U razmišljanjima što gostima dodatno ponuditi kako nikada ne bi zaboravili svoj boravak na Harteri, rodile su se ideje o kupatilu, svetištu, muzeju i osobitom lounge prostoru, naravno na specifični, Hartera način. Tako je za potrebe kupatila izgrađen posebni prolaz koji vodi na plažu u koritu rijeke Rječine (na mjestu postojećeg starog graničnog stupa između Italije i Jugoslavije), na mjesto na koje ljudska noga ranije nije kročila. Gosti Hartere uživali su tako u tuširanju u nevjerojatnom ambijentu unutar bivšeg industrijskog kompleksa iz 19. stoljeća, tik uz izvor pitke vode! Na putu do kupatila, gosti prolaze kroz atraktivni dio postave jedinog hrvatskog muzeja (jedan od 3 na svijetu) starih kompjutera Peek&Poke a stara su računala bila slobodna za korištenje i prisjećanje na pionirske dane kompjuterske revolucije. Elektro Svetište, smješteno u zabačenom tunelu koji asocira na samostanske zidine, posebna je priča.
 Sama velika dvorana Hartera Hotela spoj je in-door kampa, hotela, složenog i projektiranom od ručno izrađenog namještaja i začudnih separea osvjetljena je sa 12 ogromnih rotacionih PVC lustera koji pod UV rasvjetom stvaraju neviđen ambijent i pozadinu koja je pored hotela i treći Harterin muzički floor. Za potrebe izrade site-specific namještaja Hartera Hotela dopremljene su tone i tone naplavljenog drveta sa istarske plaže Tunarica.